• Druháci v pohybe

          • Šport a dobrá nálada deti spája a presne v takomto duchu sa niesla naša športová akcia žiakov II.A, II.B a II.C triedy.

            Na našej škole sme si pripravili dňa 12.10.2022 akciu pod názvom „Druháci v pohybe“. Prostredníctvom športových súťaží si žiaci vyskúšali svoju šikovnosť a zdatnosť. Nálada bola skvelá, nechýbali ani humorné situácie. Všetci bojovali statočne, čo bolo vidieť aj na ich výsledkoch.

                                                                                                                                                  Tr. učiteľky II. ročníkov

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Je tu opäť štvrtý októbrový pondelok, kedy si pripomíname Medzinárodný deň  školských knižníc.

            Tento deň je oslavou školských knižníc, ich významu a prínosu pri vzdelávaní detí. Hlavnou myšlienkou je podpora vzťahu žiakov ku knihám, školskej knižnici, čítaniu, poznávaniu a získanie si väčšieho počtu milovníkov literatúry.

            Tohoročná téma Medzinárodného dňa školských knižníc znie: Ako máme radi našu školskú knižnicu. Preto sa niektoré p. učiteľky rozhodli, že niektorú zo svojich vyučovacích hodín zrealizujú so svojimi žiakmi v našej školskej knižnici. Tak napríklad žiaci 7. A a 7. B triedy si prečítaním jednej z Kukučínových poviedok pripomenuli svoju nedávnu literárnu exkurziu, keď navštívili jeho rodisko – Jasenovú. Aj žiaci na 1. stupni využili možnosť navštíviť našu školskú knižnicu a  stráviť tam príjemné chvíle pri čítaní zaujímavých kníh.

            V našej školskej knižnici je uložených veľa zaujímavých kníh. Stačí prísť  a vybrať si. Možno vás zaujme názov, farba obalu či atypický tvar. Keď ju však otvoríte a začneme v nej listovať, šuchot vám pripomenie popadané lístie. Nehovoriac o tom, keď sa začítate a ponoríte do deja. Hneď sa ocitnete v inej krajine, s inými ľuďmi, v inej dimenzii...V dnešnej dobe je to najlepší únik z reality, ktorý pohladí vašu dušu.

          • Svetový deň zdravej výživy

          • 16. október, deň ako každý iný, ale predsa niečím výnimočný. Je to „Svetový deň výživy“. Aj na našej škole sme si spolu so žiakmi 1. stupňa pripomenuli tento deň rôznymi aktivitami a činnosťami. Žiaci 1.ročníka si precvičovali matematiku s ovocím a zeleninou, zhotovili obrovské hrušky a jablká, kde si vyskúšali svoju zručnosť v maľovaní, strihaní, nalepovaní. Naši druháci si pripravili košíčky a zaváracie poháre plné chutného ovocia a zeleniny. Šikovní tretiaci hrou – „ Poznáš ma?“ si vyskúšali so zaviazanými očami identifikovať hmatom ale aj ochutnávaním rôzne druhy ovocia, zeleniny. Žiaci štvrtáci sa zahrali na „šikovné gazdinky“ a naaranžovali zaujímavé misy ovocia a zeleniny, zhotovili si pexeso vitamínov, s ktorým sa potom aj zahrali. Svoju tvorivosť si vyskúšali aj pri tvorbe básničiek o zdravej strave, ovocí a zelenine a  vznikli pekné „diela“. Do aktivít sa žiaci 4.ročníka zapojili aj popoludní v ŠKD -  zhotovili obrovský košík plný zdravého ovocia.  No najviac sa potešili svojej zhotovenej kamarátke, ktorú si nazvali „ Pani  Zdravá výživa“.  Nielen v tento deň, ale aj počas celého týždňa žiaci športovali, ochutnávali, na chodbách zhotovili výstavky ovocia a zeleniny, dodržiavali zásady zdravej výživy. Všetci sme si  uvedomili, že zdravie je veľmi dôležité, preto sa budeme riadiť heslom: „ Ak chceš zdravý byť, musíš zdravo žiť!“                                                                                                                   

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry SJL je jednou z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti žiakov. Jej cieľom je prehĺbiť, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov v slovenskom jazyku, rozširovať záujem žiakov o sebavzdelávanie a samostatnú tvorivú činnosť a zvýšiť záujem o slovenský jazyk a literatúru.                                                                                   

            Dňa 13. 10. 2022 sa konalo školské kolo OSJL. Zúčastnilo sa ho 13 žiakov z 8. a 9. ročníka. Súťaž pozostáva z 3 častí. Prvú časť tvoril celoštátny test, ktorý žiaci vypracovali  online v presne stanovenom čase. Druhá časť bola zameraná na transformáciu textu a v tretej časti mali žiaci vytvoriť žiaci príhovor a predniesť ho porote.

            Úspešnými riešiteľmi sa stali:

            1. Sabína Mlynarčíková  8.A
            2. Martin Stolárik  9.B
            3. Karolína Takáčová  8.C

            Všetkým srdečne blahoželáme a Sabínke Mlynarčíkovej prajeme, aby v ďalších postupových kolách dosiahla čo najlepšie výsledky.

          • PASOVANIE PRVÁKOV

          • Tak ako každý rok, aj tento školský rok k nám nastúpili do školy noví žiaci prvých ročníkov (1.A, 1.B, 1.C). Po ich prvom mesiaci spoznávania školského prostredia, sa žiaci štvrtého ročníka (pod vedením triednych učiteliek 4.A, 4.B, 4.C) rozhodli, že im pripravia milé dopoludnie a príjmu ich za riadnych „školákov“. Dňa 12.10.2022 (streda) sa v školskej jedálni uskutočnilo ich pasovanie, na ktorom si prváčikovia pozreli krátky štvrtácky program, zložili „Prvácky sľub“, preverili svoje sily pomocou zdolania jednoduchých prekážok, získali milé darčeky a „Pamätný list“, ktorý im tento deň bude pripomínať. Novým žiakom našej školy želáme veľa úspechov a veríme, že sa im v škole bude páčiť...

                                                                Tr. učiteľky 4. ročníka

          • Bedminton

          • 11.10.2022 sa konali okresné majstrovstvá žiakov v bedmintone ZŠ. Naši žiaci, Martin Ruman, Filip Vojtilla a Dominik Dunčko, úspešne reprezentovali našu školu a vybojovali konečné tretie miesto. 🥉

             

            Za úspešnú reprezentáciu školy ďakujeme.

            👏🏼

          • Exkurzia na Orave

          • Každoročne pripravujeme pre siedmakov exkurziu z literatúry na Orave. Teraz sme sa tejto exkurzie zúčastnili dňa 07.10.2022. Navštívili sme rodný dom Martina Kukučína v Jasenovej, kde sme sa dozvedeli o jeho živote a tvorbe. Nové poznatky sme získali aj v Múzeu P. O. Hviezdoslava v Dolnom Kubíne. Spoznali sme tu životnú cestu nášho velikána - Pavla Országha Hviezdoslava. Do výkladu boli zapojení aj naši žiaci. Overili si tak svoje vedomosti a za správnu odpoveď získali dukát (sladkosť).

            Tí, ktorí sa zúčastnili exkurzie, neľutujú a domov sme sa vrátili plní zážitkov a nových poznatkov.

          • Exkurzia Dukla

          • Dňa 07.10.2022 sa uskutočnila dejepisná exkurzia na Duklu. Naši deviataci navštívili Svidník a jeho okolie, miesta, kde sa počas prvej a druhej svetovej vojny sústredili urputné boje.

            V zime 1914 - 1915 tu ruské vojská prekročili karpatské priesmyky a dostali sa na územie dnešného Slovenska. Neskôr sa tu rozpútala mohutná Karpato-duklianska operácia na jeseň roku 1944.

            K miestam, kde bolo treba vzdať úctu padlým vojakom, patrili Pamätník Sovietskej armády vo Svidníku a Pamätník Československej armády na Dukle. Na vlastné oči naši žiaci videli, kde sú pochované tisíce sovietskych, česko-slovenských aj nemeckých vojakov.

            Vo vojenskom múzeu vo Svidníku a v jeho areáli mali možnosť prezrieť si rôznu bojovú techniku: od mínometov, terénnych obrnených vozidiel, tankov až po lietadlá a všeličo iné.

            Zaujímavým bodom programu bola aj návšteva vojenských bunkrov – zemľaniek v lese pri obci Vyšný Komárnik.

            Naši žiaci mali možnosť stretnúť sa zblízka s históriou našej krajiny, vidieť, ako naši predkovia bojovali za slobodu svojho národa.

          • Plavecká štafeta

          • Mesto Spišská Nová Ves organizovalo športovú akciu pod názvom ,,Plavecká štafeta". Zúčastniť sa mohli žiaci ZŠ, SŠ, kluby i verejnosť. Naša škola sa rada zapojila a vyslala 27 žiakov druhého stupňa, ktorí reprezentovali našu ZŠ na mestskej plavárni.

          • ❗️Hlásime postup na krajské kolo v cezpoľnom behu žiakov ZŠ 💪🏻❗️

          • Naši žiaci sa dnes zúčastnili okresného kola v cezpoľnom behu ZŠ, kde sa im podarilo obsadiť popredné miesta vo všetkých kategóriách. Žiačky súťažili v behu na 3 km a žiaci museli zabehnúť až 5 km dlhú trať v teréne.

            Žiačky:

            ​Paulína Pencáková – 2. miesto 🥈

            Dorota Straková – 5. miesto

            Laura Mária Veisenpacherová – 7. miesto

            Žiaci:

            ​Leo Jozef Veisenpacher – 1. miesto 🥇

            ​​Adam Bobrík – 3. miesto 🥉

            Adam Veisenpacher – 5. miesto

             

            Okrem jednotlivcov súťažilo sa aj v družstvách, kde naši žiaci taktiež nezaostávali a vybojovali prvenstvo v oboch kategóriách (žiačky a žiaci)🏆. Týmto si zabezpečili postup do krajského kola v cezpoľnom behu ZŠ.

            Už teraz im všetkým držíme palce a zároveň blahoželáme k úspechu.👏🏼

          • Prváci na ľade

          • Posledný septembrový týždeň odštartovali žiaci I.A triedy obľúbený korčuliarsky program, ktorého cieľom je prístupnou formou naučiť žiakov korčuľovať, udržať a rozvinúť prirodzený záujem o pohyb.

            Prváci vymenili triedu za ľadovú plochu, kde sa statočne zhostili pohybovej aktivity, zdokonaľovali sa v technike a obratnosti , „bojovali“ s tvrdým ľadom ako sa patrí.

            Za úspešné zvládnutie korčuliarskeho programu patrí pochvala mojim prvákom, poďakovanie rodičom a starým rodičom za pomoc s korčuliarskym výstrojom.

                                                                                              Triedna učiteľka I.A

      • Kontakty

        • Základná škola, Nad Medzou 1, Spišská Nová Ves
        • 053/ 44 13 990, 0948 934 866 - Riaditeľka školy 053/ 44 13 992, 0904 575 900 - Zástupca riaditeľa školy 1.stupeň 053/ 44 13 992, 0948 934 886 - Zástupca riaditeľa školy 2.stupeň 053/ 44 23 754 - Tajomníčka školy 053/ 42 99 754 - Ekonómka školy 053/ 44 61 120 - Školská jedáleň
        • Nad Medzou 1 05201 Spišská Nová Ves Slovakia
        • 35546042
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje