•  Z odpadu na parádu

          • V rámci projektu Erasmus Plus s názvom  Global Skills: Creating Empowered and Fulfilled Citizens pod vedením p. uč. Lesňákovej a Dudášovej organizovala naša škola dňa 11. marca 2024 interaktívny workshop „ Z odpadu na parádu“ v spolupráci s firmou Precious Plastic Slovakia (OZ Vzácne plasty). Workshop bol rozdelený na teoretickú a praktickú časť. Žiaci sa učili o odpadovom hospodárstve, o technológii recyklovania a diskutovali aj o dizajne výrobkov z recyklovaného plastu. Mohli si tiež vyskúšať výrobu plastových výrobkov z vlastných vrchnákov   PET fliaš, ktoré predtým v triedach zbierali. Tieto vrchnáky sa rozdrvili, plastová drť sa následne ohriala a vstrekovala do foriem. Žiaci si tak nechali vyrobené pravítka, náušnice, karabínky, kvetináče, misky, kľúčenky a iné.  Cieľom tejto aktivity bolo využitie odpadového  materiálu a následné vytváranie úžitkových predmetov.  Odpadový materiál získal novú podobu.

            Víťazná trieda v zbere vrchnákov z PET fliaš - VIII.D.

            Ďakujeme p. Renáte Ondrovej zo Smižian za výrobu enviro torty.

          • Beseda 📖📚

          • Žiaci našej školy mali možnosť spoznať spisovateľku, autorku detských kníh, Gabrielu Futovú. Navštívila nás 5. marca a zapôsobila na všetkých veľmi príjemne a milo. Rozprávala nám o svojom živote a rozosmiala nás mnohými zábavnými príhodami nielen ako spisovateľky, ale aj mamy dvoch detí a manželky. Dozvedeli sme sa, že začala písať už v základnej škole, aj ako vznikla jej prvá kniha „ Moja mama je bosorka“. Vydavateľstvá jej vydali už 30 kníh, medzi nimi napr. Nezblázni sa mamička, Hľadám lepšiu mamu, Brata musíš poslúchať, Nejdem a basta! a iné.  Ochotne odpovedala na mnohé otázky, priniesla nám na pamiatku záložky a mali sme možnosť si niektoré z jej kníh aj zakúpiť. Strávili sme s ňou veľmi  príjemné dve hodiny a tí, ktorí radi píšu a slohujú, si odniesli veľa podnetných nápadov.

          • Karneval v ŠKD - 2024

          • Dňa 13. februára 2024 sa naša telocvičňa zmenila na miesto, kde sme mohli stretnúť rôzne, zaujímavé a vlastnoručne vyrobené masky, ktoré nám predviedli deti zo všetkých oddelení ŠKD. O animačný program sa postarala opäť agentúra PRO-STAFF a na deti čakalo množstvo hodnotných cien a občerstvenie. Veríme, že sa im tento prvý veľký karneval páčil a že všetky deti, ale aj rodičia mali z neho veľkú radosť.

          • OZ Vzácne plasty - Precious Plastic

          • V rámci projektu ErasmusPlus sme v našej škole mali vzácnu návštevu - OZ Vzácne plasty - Precious Plastic, ktorá realizovala interaktívny workshop ,,Z odpadu na parádu”, ktorý sa skladal z teoretickej a praktickej časti. Žiaci si mohli z vyzbieraných vrchnákov z PET fliaš vyrobiť vlastné recyklované výrobky, napr. náušnice, pravítka, karabínky, kvetináče, kľúčenky a pod.

            Zodpovední pedagógovia: p.uč. Lesňáková a Dudášová

          • 🏐 MIDI volejbal 🏐

          • V dňoch 5.3. a 6.3. sa odohrávali finálové turnaje okresných majstrovstiev volejbalu žiakov a žiačok ZŠ. Po utorkovom peknom 5. mieste našich žiakov sa dnes dievčatá prebojovali až do samotného finále, kde si zmerali sily s rovesníčkami zo ZŠ Hutnícka. Dievčatá hrali so ❤️ a odohrali krásny zápas, ale,  bohužiaľ, to nestačilo a skončili druhé.

             

            Žiakom a žiačkam ďakujeme za predvedenú hru a za úspešnú reprezentáciu školy.

          • Informácia k podávaniu prihlášok na SŠ

          • Vážení rodičia, do emailovej schránky sme Vám doručili prístupové údaje do aplikácie EduPage. Podávanie prihlášok na SŠ v tomto školskom roku bude prebiehať len prostredníctvom EduPage (nie cez eŠkolu). Po prihlásení do prostredia Edupage (aplíkácia v mobilnom telefóne, resp. priamy prístup z webovej stránky) postupujte podľa pokynov uvedených v záložke PRIJÍMAČKY NA SŠ 2024. 

            Termín vyplnenia prihlášky do 13. marca 2024. 

            K podaniu prihlášky je potrebné priložiť scan vysvedčení za 6.,7.,8. ročník ZŠ. V prípade nejasnosti kontaktujte výchovnú poradkyňu - Mgr. Renátu Barabasovú.

          • SÚŤAŽ

          • Vyhlasujeme súťaž v zbere vrchnákov z PET fliaš v rámci blížiaceho sa Dňa Zeme. Vrchnáky si bude zbierať každá trieda z 2. stupňa sama do vlastnej krabice alebo vreca. Zbierka prebehne od 4. do 7. marca (prvý týždeň po prázdninách).

            Víťazná trieda získa odmenu.

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN – obvodné kolo

          • Dňa 22. februára 2024 sa v ZŠ Lipová ul. konalo obvodné kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Našu ZŠ reprezentovalo 6 dievčat – víťazky zo školského kola, ktoré súťažili v troch kategóriách.

            I. kategórii sa v prednese poézie na 1. mieste umiestnila Nina Jurjaková z 3.C. V prednese prózy získala Zuzana Suchá z 3.B  taktiež 1.miesto.

            II.kategórii Lenka Vastušková z 5.A obsadila v prednese prózy 2.miestoLara König z 5.A sa v prednese poézie umiestnila na 3. mieste.

            III.kategórii v prednese prózy získala 3.miesto Nela Chovancová zo 7.C a  Barbora Jančárová z 8.B v prednese poézie obsadila 2.miesto.

            Reprezentovať našu ZŠ v okresnom kole budú Nina Jurjaková a Zuzana Suchá. Výherkyniam blahoželáme a postupujúcim víťazkám želáme veľa šťastia v okresnom kole.

          • EXPERT geniality show

          • V tomto ročníku sa do súťaže EXPERT geniality show zapojilo 13 392 žiakov, vrátane tých našich.

            Titul TOP EXPERT získali traja žiaci:

            Terézia Streberová z V. A, Marko Skuban a Marko Barilla zo VII. A.

            Okrem diplomov a malej odmeny pre všetkých súťažiacich špeciálnu cenu získala Paulína Pencáková z VIII. A, ktorá sa umiestnila medzi 3 % najlepšími v súťažnej téme Mozgolamy.

            Všetkým srdečne blahoželáme.

          • Výtvarná výchova trochu inak 🎨

          • Na 1-ke máme veľa nadaných žiakov, ktorí reprezentujú školu vo vedomostných, umeleckých, športových, či iných súťažiach. Svoj talent sa teraz naši deviataci rozhodli, pod vedením p.u. Kondela, využiť ináč, originálne a užitočne. Portréty najvýznamnejších osobností, ktoré sami namaľujú, budú zdobiť takzvaný pavilón slovenského jazyka.

            Tešíme sa na konečný výsledok ich práce.

          • KORČULIARSKY PROGRAM PRE PRVÁKOV

          • V dňoch 5. február – 9. február 2024 sa žiaci I.B triedy zúčastnili korčuliarskeho výcviku. Pod vedením skúsených trénerov absolvovali výcvik v tréningovej hale pri zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi. Hravou formou sa učili základy korčuľovania, brzdenie, vstávanie, jazdenie v predklone, zdvíhanie predmetov, obraty a preskakovanie malých prekážok. Cieľom tohto programu bola podpora športu a rozvoj pohybových zručností. Športovanie a hýbanie sa vedie k zlepšeniu celkového zdravotného stavu a ani malé neúspechy ich neodradili sa zdokonaľovať. Na záver výcviku dostali žiaci diplom a sladkú odmenu. Vďaka patrí rodičom, ktorí pomáhali deťom s obúvaním, obliekaním a taktiež trénerom za ich prístup k malým „korčuliarom“.

          • Hviezdoslavov Kubín – školské kolo

          • Medzi najstaršie a najprestížnejšie súťaže v umeleckom prednese patrí HVIEZDOSLAVOV KUBÍN. 1. februára 2024 sa na našej ZŠ uskutočnilo školské kolo v prednese poézie a prózy. V 1. kategórii súťažilo 24 recitátorov z 2.- 4.ročníka. Výkony súťažiacich vyhodnotila porota nasledovne:

            Poézia:

            1. miesto - Nina Jurjaková 3.C

            2. miesto - Eliška Šefčíková 3.B

            3. miesto - Noemi Duľová 2.C

            Próza:

            1. miesto - Zuzana Suchá 3.B

            2. miesto - Zina Zalčíková 4.A

            3. miesto - Michaela Oravcová 4.B

            V 2. a 3. kategórii súťažilo 30 recitátorov z 5. – 9. ročníka. V 2. kategórii sa na prvých troch miestach umiestnili:

            Poézia:

            1. miesto – Lara König 5.A

            2. miesto – Viktória Jančárová 5.A

            3. miesto – Violeta Weagová 6.A

            Próza:

            1. miesto – Lenka Vastušková 5.A

            2. miesto – Leonard Dubravec 5.A

            3. miesto – Nina Lišková 5.A

            V 3. kategórii:

            Poézia:

            1. miesto – Barbora Jančárová 8.B

            2. miesto – Michaela Šefčíková 7.B

            3. miesto – Martin Debnár 7.A

            Próza:

            1. miesto – Nela Chovancová 7.C

            2. miesto – Sabína Zavadská 8.D

            3. miesto – Leo Veisenpacher 7.B

            Víťazom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v obvodnom kole.

          • Školská florbalová liga

          • Práve prebieha florbalová liga, ktorá sa hrá každý piatok v rámci florbalového krúžku. Zapojení nie sú len žiaci, ale aj učitelia.

          • 🎿 Obrovský slalom ⛷️

          • V lyžiarskom stredisku Mlynky - Biele Vody sa 8. februára 2024 zišli lyžiarky a lyžiari materských a základných škôl, aby si zmerali sily v lyžiarskej disciplíne, obrovský slalom.

            Naša ZŠ vyslala troch žiakov, aby reprezentovali školu a tí to zvládli na jednotku. Andrej Kalafut a Vanesa Schmidtová nenašli vo svojich kategóriách premožiteľov a vyjazdili si zhodne prvé miesta. Vivienne Amélia Čechová sa umiestnila v jej kategórii na krásnom druhom mieste.

            Všetkým trom gratulujeme k výsledkom, ďakujeme za reprezentáciu školy a rodičom za ochotu a pomoc počas súťaže.

          • 🎿 Lyžiarsky výcvik ⛷️

          • Ďalší žiaci siedmeho ročníka absolvovali svoj lyžiarsky výcvik v Lučivnej. Napriek nie veľmi priaznivému počasiu si lyžiarsky užili, či už priamo na svahu alebo v spoločenskej miestnosti počas spoločenského programu. Kto nevedel lyžovať, s prehľadom zvládol základné oblúky, kto lyžovať vedel, zdokonalil svoje lyžiarske schopnosti. Večer už tradične patril hrám, zábave a vyvrcholenie prišlo vo štvrtok v podobe karnevalovej zábavy.

            Veríme, že žiakom sa lyžiarsky výcvik páčil a ešte dlho budú naňho spomínať.

          • Divadelné predstavenie Perinbaba

          • Dňa 6. februára 2024 mali žiaci druhého stupňa (7.-8.ročník) možnosť zúčastniť sa divadelného predstavenia v Spišskom divadle. Herci či detailne prepracované kulisy vytvorili krásny umelecký zážitok nielen pre žiakov, ale aj pani učiteľky. Už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu divadla!

    • Kontakty

      • Základná škola, Nad Medzou 1, Spišská Nová Ves
      • 053/ 44 13 990, 0948 934 866 - Riaditeľka školy 053/ 44 13 992, 0904 575 900 - Zástupca riaditeľa školy 1.stupeň 053/ 44 13 992, 0948 934 886 - Zástupca riaditeľa školy 2.stupeň 053/ 44 23 754 - Tajomníčka školy 053/ 42 99 754 - Ekonómka školy 053/ 44 61 120 - Školská jedáleň
      • Nad Medzou 1 05201 Spišská Nová Ves Slovakia
      • 35546042
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje