• 🎿 Obrovský slalom ⛷️

          • V lyžiarskom stredisku Mlynky - Biele Vody sa 8. februára 2024 zišli lyžiarky a lyžiari materských a základných škôl, aby si zmerali sily v lyžiarskej disciplíne, obrovský slalom.

            Naša ZŠ vyslala troch žiakov, aby reprezentovali školu a tí to zvládli na jednotku. Andrej Kalafut a Vanesa Schmidtová nenašli vo svojich kategóriách premožiteľov a vyjazdili si zhodne prvé miesta. Vivienne Amélia Čechová sa umiestnila v jej kategórii na krásnom druhom mieste.

            Všetkým trom gratulujeme k výsledkom, ďakujeme za reprezentáciu školy a rodičom za ochotu a pomoc počas súťaže.

          • 🎿 Lyžiarsky výcvik ⛷️

          • Ďalší žiaci siedmeho ročníka absolvovali svoj lyžiarsky výcvik v Lučivnej. Napriek nie veľmi priaznivému počasiu si lyžiarsky užili, či už priamo na svahu alebo v spoločenskej miestnosti počas spoločenského programu. Kto nevedel lyžovať, s prehľadom zvládol základné oblúky, kto lyžovať vedel, zdokonalil svoje lyžiarske schopnosti. Večer už tradične patril hrám, zábave a vyvrcholenie prišlo vo štvrtok v podobe karnevalovej zábavy.

            Veríme, že žiakom sa lyžiarsky výcvik páčil a ešte dlho budú naňho spomínať.

          • Divadelné predstavenie Perinbaba

          • Dňa 6. februára 2024 mali žiaci druhého stupňa (7.-8.ročník) možnosť zúčastniť sa divadelného predstavenia v Spišskom divadle. Herci či detailne prepracované kulisy vytvorili krásny umelecký zážitok nielen pre žiakov, ale aj pani učiteľky. Už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu divadla!

          • ❤️ Valentínska pošta ❤️

          • Aj tento rok sme si pripravili “Valentínsku poštu” pre žiakov našej školy.

            Každý má možnosť potešiť niekoho blízkeho, napísať pár milých slov, či vyznať lásku, poslať zaľúbené, priateľské pozdravy či malú pozornosť, dokonca aj milé poďakovanie pani učiteľkám.

            Nezabudni svoj darček pekne zabaliť, napísať meno žiaka, ktorému je tvoj darček určený a vhodiť ho do krabice, ktorá je umiestnená na chodbe hlavného pavilónu na najvyššom poschodí. Urob tak najneskôr do dňa 13.2.2024 do 13:00 hod. !

          • Žiacke voľby 2024

          • Víťazmi žiackých volieb 2024 sa stali Lenka Suchá a Ema Topoliová z VIII.C s počtom hlasov 93. Blahoželáme.

             

            Odovzdali sme im aj knižné odmeny a držíme im palce pri presadzovaní žiackych nápadov.

            Volebná účasť bola 64,7%.

            Ďakujeme.

          • Deň bez aktovky 🎒

          • Dnešný deň v našej škole sa niesol v netradičnom duchu. Učitelia si pre žiakov pripravili rôzne aktivity, ktorých hlavným cieľom bolo viac sa navzájom spoznať, zlepšiť a utužiť klímu v triede a popritom sa aj trochu zabaviť.

          • Bedminton - 1. stupeň

          • Dňa 26. januára 2024 sa na ZŠ, Ing. O. Kožucha, konala MŠO 1. stupňa základných škôl v bedmintone žiakov a žiačok. Družstvo chlapcov reprezentovalo našu školu v zložení: Viktor Spišák, Adam Jančár a Jakub Kováč. Za družstvo dievčat hrali: Tereza Rerková,  Zuzana Behúňová a Zdenka Čarnoká. Svojím výborným výkonom si obidve družstvá vybojovali krásne prvé miesto. Žiakom a žiačkam blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.     

          • „Šaliansky Maťko“

          • Dňa 23. januára 2024 sa v Matici Slovenskej uskutočnilo okresné kolo „Šaliansky Maťko“, ktorého sa zúčastnili dvaja žiaci z našej školy: Ella Mária Olejárová z 3.C triedy a Jakub Fedorčák zo 6.C. Tretiačka Ella Mária Olejárová sa umiestnila na krásnom prvom mieste a postupuje na krajské kolo. Obom ďakujeme za reprezentáciu školy a Elle Márii gratulujeme a prajeme veľa šťastia v krajskom kole.

          • Žiacke voľby a kampaň

          • V rámci Erasmus aktivity ,,Žiacke voľby a kampaň” sa nám prihlásili tieto štyri dvojice kandidátov. Víťazná dvojica bude rokovať s vedením školy o žiackych nápadoch na zlepšenie školy, ktoré sme zbierali už od decembra.

          • Vianočná besiedka

          • Vianočný čas a jeho čaro vyvolávajú v nás pocity pokoja, súdržnosti, priateľstva a hlavne lásky, ktorú dostávame od svojich najbližších. Aj na našej škole zavládla vianočná atmosféra. Žiaci si spolu s učiteľmi vyzdobili triedy a pavilóny, školský dvor nám skrášľuje adventný veniec, pani vychovávateľky vdýchli naším oknám vianočnú atmosféru...

            Okrem toho všetkého bolo čakanie na Vianoce tento rok trochu iné. V ŠKD si deti spolu s pani vychovávateľkami pripravili „Vianočnú besiedku“, ktorou sa chceli poďakovať svojim rodičom a starým rodičom za ich starostlivosť a spríjemniť im predvianočný zhon. Vianočná besiedka sa konala 14. decembra 2023 v našej telocvični a jej program bol naozaj pestrý – deti vinšovali, spievali, tancovali a zahrali si aj divadielko. Na záver si všetci účinkujúci spoločne zaspievali „Tichú noc“. Odmenou im bola veľká účasť rodinných príslušníkov a samozrejme potlesk. Pre našich hostí bolo v altánku pripravené malé občerstvenie.

            zdroj: TV Reduta, www.snv.sk

          • Prváčikovia a ich predvianočné pátranie

          • Prváci z školského klubu detí sa vybrali na dobrodružné pátranie po stratených mikulášskych darčekoch. Pomáhali zábudlivému škriatkovi vyriešiť úlohy zo sveta prírody a nájsť cestu k sladkému pokladu. V tvorivej dielni si vyrobili ozdobu na vianočný stromček.

          • Vianočná burza

          • V stredu 20. decembra sa jedna trieda v A pavilóne zaplnila zaujímavými výrobkami, darčekmi, medovníkmi, ozdobami, ktoré pripravili naši žiaci, p. učiteľky, vychovávateľky, ale hlavne aj rodičia, aby prispeli do našej tradičnej vianočnej burzy.

            Vybrať si pre niekoho darček bolo pre mnohých ťažké, ale veríme, že niekoho obdareného doma počas Vianoc potešia.

            Vianočná burza ... pomáha – pod takým heslom sme zorganizovali burzu aj tento rok. A peknou získanou sumou opäť pomôžeme chorým deťom v nemocniciach, aj tým, ktoré choré musia ostať doma a nemôžu sa tešiť z hier s kamarátmi.

            Prajeme im veľa zdravia a všetkým nám sviatočnú pohodu v rodinách.

          • Minibasketbal

          • Minibasketbal je hra rozšírená po celom svete, určená pre chlapcov a dievčatá do 12 rokov. Zábavnou formou pomáha deťom objaviť basketbal ako vhodnú hru pre voľné chvíle.

            Aj naše dievčatá a chlapci sa dňa 14. decembra 2023 zúčastnili takéhoto turnaja v Športovej hale. Súťažili 3 – členné družstvá novoveských základných škôl.

            Mladých nádejných basketbalistov prišli povzbudiť aj basketbalisti SNV – Spišskí Rytieri.

          • Spišská knižnica

          • Dňa 14. decembra 2023 sa Naši štvrtáci zúčastnili zaujímavej besedy, ktorej súčasťou bolo aj hrané divadielko. Beseda bola venovaná tvorbe detskej talianskej autorky Angely Nanetti, ktorú do slovenského jazyka prekladá Mgr. Daniela Lozanová zo Spišskej Novej Vsi. Divadielkom nenútene a veľmi pekne priblížili tvorbu autorky, ktorá je zameraná aj na súčasnú problematiku detského šikanovania a šikanovania ako takého. Žiakom sa v Spišskej knižnici páčilo, mali možnosť nazrieť aj do priestorov, ktoré pri bežnej návšteve nevidia.

          • Naši výtvarníci 🎨

          • Dňa 14. decembra 2023 sa konalo v Poprade vyhodnotenie výtvarnej súťaže Anjel Vianoc. Naši žiaci obsadili dve popredné miesta a jedno čestné uznanie.Sofia Ontková z triedy 4.C sa vo svojej kategórii umiestnila na 3. mieste. Sofia Farkašová z triedy 8.D sa umiestnila na 3. mieste. Samuel Spodník získal čestné uznanie.

          • Vianočný volejbalový turnaj učiteľov a žiakov🏐

          • S peknou myšlienkou prišli kolegovia zo ZŠ Hutnícka 16 a to zorganizovať spoločný turnaj učiteľov a žiakov ZŠ mesta. Podmienkou účasti bolo, aby v každom tíme bol na ihrisku minimálne jeden učiteľ. Takýchto tímov sa 9. decembra 2023 zišlo spolu šesť a náš tím sa veru nestratil. Po pekných zápasoch pod ,,vysokou sieťou" sme si odniesli pekné tretie miesto.

             

            Veríme, že tento turnaj nebola ojedinelá akcia, ale začiatok peknej tradície.🏐

          • MLIEKO OD FIRMY „TAMI“

          • Mlieko pozná snáď úplne každý – veľký či malý. Táto významná tekutina je pre ľudský organizmus hlavným zdrojom prísunu vápnika a práve vápnik je veľmi dôležitý pre celkový stav organizmu, zdravie človeka a najmä rast detí. Mlieko a mliečne výrobky sú nielen chutné, ale aj zdravé a sú súčasťou ľudskej potravy. Naša ZŠ, tak ako mnohé iné, je zapojená do školského mliečneho programu Európskej únie. Tento mliečny program na našej škole ponúka mliekareň TAMI, ktorá svojimi produktmi spestruje aj školské stravovanie. Dňa 7.decembra 2023 sme si všetci spoločne mohli ochutnať mlieko od TAMI, ktorá nám poskytla tento nápoj. Snažia sa tým upozorniť na dôležitosť pitia mlieka v školách a apelovať na deti a mládež, aby mlieko a mliečne výrobky boli zaradené do stravovania.

          • MIKULÁŠ

          • Ako každý, aj tento rok nás navštívil Mikuláš so svojimi pomocníkmi - čertom a anjelom. No dnešný Mikuláš bol niečím výnimočný!!! Naša škola sa tento rok začiatkom novembra 2023 zapojila do súťaže pohárového turnaja Slovnaft Cupu, kde sa zúčastnila s našimi futbalistami, ale aj s deťmi zo školského klubu detí. V tombole bola naša škola vylosovaná a vyhrala hlavnú cenu - Mikulášsky program od Agentúry Prostaff v hodnote 500 eur.

            Pestrý Mikulášsky program sa konal pre žiakov I. stupňa a futbalistov v našej telocvični. Počas programu bolo počuť smiech, radosť, spev a tanec detí. No nezabudlo sa ani na našich žiakov II. stupňa, ktorých navštívil Mikuláš s pomocníkmi priamo v triedach a rozdal im darčeky od Rodičovského združenia našej školy.

            Za program a darčeky veľmi pekne ďakujeme a už sa tešíme na Vianoce...

    • Kontakty

      • Základná škola, Nad Medzou 1, Spišská Nová Ves
      • 053/ 44 13 990, 0948 934 866 - Riaditeľka školy 053/ 44 13 992, 0904 575 900 - Zástupca riaditeľa školy 1.stupeň 053/ 44 13 992, 0948 934 886 - Zástupca riaditeľa školy 2.stupeň 053/ 44 23 754 - Tajomníčka školy 053/ 42 99 754 - Ekonómka školy 053/ 44 61 120 - Školská jedáleň
      • Nad Medzou 1 05201 Spišská Nová Ves Slovakia
      • 35546042
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje