• MIKULÁŠ

          • Ako každý, aj tento rok nás navštívil Mikuláš so svojimi pomocníkmi - čertom a anjelom. No dnešný Mikuláš bol niečím výnimočný!!! Naša škola sa tento rok začiatkom novembra 2023 zapojila do súťaže pohárového turnaja Slovnaft Cupu, kde sa zúčastnila s našimi futbalistami, ale aj s deťmi zo školského klubu detí. V tombole bola naša škola vylosovaná a vyhrala hlavnú cenu - Mikulášsky program od Agentúry Prostaff v hodnote 500 eur.

            Pestrý Mikulášsky program sa konal pre žiakov I. stupňa a futbalistov v našej telocvični. Počas programu bolo počuť smiech, radosť, spev a tanec detí. No nezabudlo sa ani na našich žiakov II. stupňa, ktorých navštívil Mikuláš s pomocníkmi priamo v triedach a rozdal im darčeky od Rodičovského združenia našej školy.

            Za program a darčeky veľmi pekne ďakujeme a už sa tešíme na Vianoce...

          • Plavecký výcvik

          • V mesiacoch október a november sa žiaci III.A, III.B, III.C zúčastnili základného plaveckého výcviku. 

            Výcvik sa im veľmi páčil, veď predsa plavecká zdatnosť je pre každého potrebná a prospieva ich zdraviu.

            Okrem výuky 3 plaveckých spôsobov – kraul, prsia a znak sa deti zabavili i pri lovení pomôcok z vody, či skokoch do vody. Výcvik sme ukončili pretekmi v jednotlivých plaveckých spôsoboch. Všetky deti dostali Mokré vysvedčenie.

          • Exkurzia Košice

          • Štvrtáci sa 7. decembra vybrali do Košíc – navštívili Slovenské technické múzeum – planetárium. Cesta vlakom zo zasneženej Spišskej Novej Vsi nás priviedla do Košíc, kde sme si najprv pozreli Dóm sv. Alžbety, Urbanovu vežu, Štátne divadlo a cestou popri vianočných stánkoch na Hlavnej ulici sme sa prešli do cieľa našej exkurzie – oddelenia planetária v Slovenskom technickom múzeu. Vedomosti z tematického celku Vesmír, planéty, hviezdy si žiaci overili a obohatili o zaujímavosti pozorovaním hviezdnej oblohy, rôznych súhvezdí prepojených rozprávaním sprievodcov o postavách z gréckych bájí, ale aj histórii astronómie. O nej si mohli pozrieť výstavu, rôzne ďalekohľady (aj ten M. R. Štefánika – originál), aj vesmírny program nášho slovenského kozmonauta I. Bellu  - prepeličí inkubátor.

            Zaujímavý deň v Košiciach sme si spestrili aj návštevou vianočných trhov, aby sme potešili darčekom niekoho doma.

          • Dejepisná olympiáda

          • Dňa 4. decembra 2023 sa na ZŠ Nad Medzou uskutočnilo školské kolo 16. ročníka dejepisnej olympiády. Zúčastnilo sa 30 súťažiacich v štyroch kategóriách.

            Kategória F – 6. ročník

            1. Violet Weagová
            2. Barbora Mrovčáková
            3. - 4. Zuzana Belejová, Samuel Gavlák

            Kategória E – 7. ročník

            1. Michaela Šefčíková
            2. Martin Debnár
            3. - 4. Nataly Bašistová, Leo Veisenpacher

            Kategória D – 8. ročník

            1. Jakub Smotrila
            2. Emília Bdžochová
            3. Maroš Gally

            Kategória C – 9. ročník

            1. René Weag
            2. Yevhenii Savitskyi
            3. Martin Špirka

                Všetkým blahoželáme. Prví dvaja z každej kategórie budú reprezentovať našu školu na okresnom kole. Keďže tam chcú uspieť, čaká ich okrem dôkladného zvládnutia učiva vo svojom ročníku aj štúdium histórie našich hradov a zámkov a tiež dejiny Spišskej Novej Vsi a jej architektonických skvostov.

          • Florbalistky ✔️

          • Na sv. Mikuláša neučí a neskúša sa...každý z nás to pozná. Niektoré žiačky našej školy si dnes túto rýmovačku nepovedali, pretože v škole nesedeli. Mali však iné školské povinnosti, a to reprezentovať našu školu na krajskom kole vo florbale žiačok. Vycestovali skorým ranným vlakom do Michaloviec, kde súťažilo osem najlepších škôl z celého kraja.

            Naše žiačky si siahli na dno svojich síl a na ihrisku odovzdali zo seba všetko, čo vedeli. No treba uznať aj kvality súpera, pred ktorým sa museli skloniť dvakrát. Posledný zápas v skupine nám konečne vyšiel podľa predstáv, a tak sa z turnaja pobrali domov s pekným deleným piatym/šiestym miestom.

             

            Dievčatám za peknú reprezentáciu školy ďakujeme.

          • Ďalší úspech našich žiakov

          • V dňoch 25. – 26. 11. 2023 sa v Prešove konal prvý ročník pretekov v rýchlokorčuľovaní pod názvom 1st Prešov Trophy 2023 a zároveň tretie kolo Slovak Cupu. Medzi najúspešnejších žiakov našej školy patrili: Lenka Vastušková (5.A), ktorá získala v rámci Prešov Trophy striebro na 222 m a zlato v celkovom umiestnení v Slovak Cupe v kategórii Junior E Girls. Lea Urbanová (5.C) získala v súťaži Prešov Trophy dvakrát bronz, a to na 333 m a 222 m a v celkovom umiestnení v Slovak Cupe striebro v kategórii Junior E Girls. V kategórii Junior F Girls sa najlepšie darilo Tatiane Spodníkovej (3.A), ktorá získala dve zlaté medaily (333 m a 222 m) v súťaži Prešov Trophy a zároveň zlatú medailu v Slovak Cupe. Z rúk primátora mesta Prešov, pána Františka Oľhu, a predsedu rýchlokorčuliarskeho zväzu pána Jána Magdoška, si Tatiana taktiež prevzala pohár za druhé miesto v súťaži Prešov Trophy. V konkurencii pretekárov sa darilo aj Eme Fabiánovej (3.B), ktorá v kategórii Junior F Girls získala 5. miesto a Samuelovi Spodníkovi (5.A), ktorý sa v kategórii Junior E Boys umiestnil na 6. mieste. Všetkým srdečne blahoželáme!  

        • Rodičovské združenie pri Základnej škole Nad Medzou
          • Rodičovské združenie pri Základnej škole Nad Medzou

          • oznamuje, že dňa 05. decembra 2023 (utorok) sa o 16:00 hod.

            uskutočnia triedne rodičovské združenia pre I. a  II. stupeň

            Program:

            1. Otvorenie a schválenie programu

            2. Triedne návrhy a pripomienky

            3. Individuálne pohovory

            4. Diskusia

            5. Záver

                                                                                                                          

            V Spišskej Novej Vsi,  dňa 27.novembra 2023                                   

            René Novák - predseda Rady RZ

          • 🇵🇱 Erasmus+ 🇸🇰

          • Program Erasmus + stále pokračuje. Tentokrát sa stretli zástupcovia oboch krajín z Poľska a Slovenska, kde konzultovali a zhodnotili doterajšiu činnosť. Zatiaľ všetko vychádza nad naše očakávania a dostávame len pozitívne ohlasy. Taktiež sa preberali námety na ďalšie aktivity a blížiaci sa pobyt v Bruseli.

          • Učitelia v akcii 🎳

          • Nielen žiaci reprezentujú školu, ale aj učitelia, ktorí sa zúčastnili učiteľského turnaja v bowlingu základných a stredných škôl. Celý turnaj sa niesol v priateľskej atmosfére a navyše sa nám aj darilo.

            🏆Vyhrali sme súťaž družstiev a taktiež súťaž jednotlivcov. 🥇

          • 🏆Máááme ZLATO 🏆

          • Päť najlepších školských tímov žiačok základných škôl z okresu sa dnes stretlo na okresných majstrovstvách vo florbale. Dievčatá si schuti zahrali v štyroch zápasoch, v ktorých prevýšili svoje súperky a turnaj ovládli bez straty bodu. Víťazstvom na záverečnom turnaji si zabezpečili postup na krajské majstrovstvá vo florbale žiačok základných škôl, ktoré sa uskutočnia prvý decembrový týždeň v Michalovciach.

             

            Dievčatám gratulujeme a budeme im držať palce v ďalších zápasoch.

             

            Ste jednotky z jednotky. 👌

          • Deň študentstva

          • Každoročne pri príležitosti Dňa študentstva oceňuje primátor mesta Spišská Nová Ves žiakov, ktorí reprezentujú naše mesto vo vedomostných a športových súťažiach. Za výrazné úspechy v prírodovedných súťažiach – matematická olympiáda, fyzikálna olympiáda a chemická olympiáda bol 15. novembra 2023 za minulý školský rok ocenený žiak Samuel Graus. Samuel tento školský rok už pokračuje v štúdiu na strednej škole. Prajeme mu veľa ďalších úspechov.

          • Exkurzia v dopravnej spoločnosti Eurobus SNV

          • Príjemné popoludnie zažili deti III. a IV. oddelenia ŠKD návštevou dopravnej spoločnosti Eurobus SNV. Prehliadkou areálu nás sprevádzal vedúci dopravy, ktorý nás hneď v úvode previezol najnovším typom autobusu. Počas jazdy deti spoznávali prácu na jednotlivých prevádzkach dopravného závodu, precvičili si vedomosti z DOV. Cesta späť autobusom ubehla rýchlo a bezpečne.

          • Anglická olympiáda

          • V mesiaci november sa uskutočnilo školské kolo olympiády anglického jazyka. Spolu sa ho zúčastnilo 38 žiakov, ktorí súťažili v dvoch kategóriách – 1A (žiaci 6. a 7. ročníka) a 1B (žiaci 8. a 9. ročníka). Súťaž pozostávala z písomnej časti, ktorá sa uskutočnila 8. novembra a ústnej časti, ktorá sa uskutočnila 15. novembra.

            Kategória 1A:

            1. miesto: Sarah Lišková (7.C)
            2. miesto: Violet Weagová (6.A)
            3. miesto: Zuzana Belejová (6.C)

            Kategória 1B:

            1. miesto: Sabina Mlynarčíková (9.A)
            2. miesto: Lenka Suchá (8.C)
            3. miesto: Ela Molitorisová (9.A)

            Všetkým blahoželáme a víťazom želáme veľa úspechov v reprezentácii školy na okresnom kole.

          • Informatická olympiáda

          • 14. novembra 2023 sa v priestoroch SOŠ ekonomickej v Spišskej Novej Vsi uskutočnil 6. ročník Informatickej olympiády pre žiakov 9. ročníka.  Medzi úspešných súťažiacich patrili aj žiaci našej školy: Oliver Babík (9.C) – 2. miesto, Yevhenii Savytskyi (9.A) – 4. miesto a Tadeáš Čuj (9.B) – 6 miesto. Účastníci súťažili v týchto úlohách:

            1. vedomostný test

            2. 3D modelovanie

            3. jednoduché programovanie

            4. prezentačné zručnosti

            Všetci súťažiaci boli odmenení vecnými cenami.

          • Slovak Cup 2

          • 12. novembra 2023 sa v Spišskej Novej Vsi konalo 2. kolo pretekov v rýchlokorčuľovaní Slovak Cup. Našu školu reprezentovalo 5 žiakov. Medzi najúspešnejších pretekárov patrili žiaci: Lenka Vastušková (5.A) -  1. miesto v kategórii Junior E Girls, Lea Urbanová (5.C) – 2. miesto v kategórii Junior E Girls, Tatiana Spodníková (3.A) - 2. miesto v kategórii Junior F Girls, Ema Fabianová (3. B) – 3. miesto v kategórii Junior F Girls.  Tatiana Spodníková zároveň získala aj 3. miesto v kategórii Junior F Girls Novice. Všetkým víťazkám srdečne blahoželáme!

          • Vynikajúci výkon našich malých florbalistov

          • V telocvični ZŠ, Nad Medzou 1, Spišská Nová Ves to dnes žilo športovým nadšením. Stretlo sa v nej 8 tímov žiakov prvého stupňa na florbalom turnaji.

            Všetci bojovali z celých síl, navzájom sa povzbudzovali, tešili z víťazstiev, ale padli aj nejaké tie slzičky po prehrách, aj to patrí k športu.

            Dôležité je, že žiaci si schuti zasúťažili, stretli kamarátov a na konci turnaja mali všetci úsmev na tvárach.

             

            Konečné poradie:

            1. ZŠ, Nad Medzou 1, SNV

            2. ZŠ, Ing. O. Kožucha 11, SNV

            3. ZŠ, Lipová 13, SNV

            4. ZŠ, Komenského 2, SNV

            5. ZŠ, sv. Cyrila a Metoda, SNV

            6. ZŠ, Hutnícka 16, SNV

            7.- 8. ZŠ, Levočská 11, SNV a ZŠ, Nejedlého 2, SNV

          • Aktivista z OZ Spišská bez bariér

          • 🗣️Dňa 3. novembra 2023 našu školu navštívil pán Viktor Pamula, aktivista z OZ Spišská bez bariér, ktorý si pre žiakov z tímu Erasmus+ pripravil besedu na tému ,,Inklúzia osôb so zdravotným znevýhodnením.” On sám je na invalidnom vozíku a čelí rôznym bariéram, či už pri pohybe v meste alebo v spoločenskom živote. Porozprával nám nielen o fyzických prekážkach, s ktorými sa stretáva, aj o tých psychických, ktoré sám zažil. Jeho rozprávanie bolo zaujímavé, napínavé, ale aj zábavné. Naši žiaci sa pýtali na jeho súčasný život, ale aj ako si spomína na školské časy.

    • Kontakty

      • Základná škola, Nad Medzou 1, Spišská Nová Ves
      • 053/ 44 13 990, 0948 934 866 - Riaditeľka školy 053/ 44 13 992, 0904 575 900 - Zástupca riaditeľa školy 1.stupeň 053/ 44 13 992, 0948 934 886 - Zástupca riaditeľa školy 2.stupeň 053/ 44 23 754 - Tajomníčka školy 053/ 42 99 754 - Ekonómka školy 053/ 44 61 120 - Školská jedáleň
      • Nad Medzou 1 05201 Spišská Nová Ves Slovakia
      • 35546042
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje