• Súťaž Mladý zdravotník

          • Dňa 23. mája 2024 sa konala v Športovej hale súťaž Mladý zdravotník, ktorej sa zúčastnili žiaci základných a stredných škôl z okresov Spišská Nová Ves, Levoča a Gelnica. Súťažili v 3 kategóriách – I. stupeň, II. stupeň a III. stupeň.

            Z našej školy sa zúčastnili 2 družstvá:

            1.družstvo tvorili dievčatá 8. ročníka – Ema Topoliová, Lenka Suchá, Laura Gerdová, Dorota Straková a Romana Kováčová.

            2. družstvo tvorili dievčatá 9. ročníka – Emma Garčalová, Terézia Bajtošová, Michaela Klimová, Vanesa Bendíková a Kristína Hofmanová.

            Jednotlivé družstvá riešili rôzne fingované situácie a poskytovali prvú pomoc napr. pri zlomenine končatín, dusení dospelej osoby, popáleninách...KPR a písali test, v ktorom museli zodpovedať na 25 otázok. Všetky úlohy riešili  s nadšením, chuťou ale aj s rešpektom. Darilo sa im výborne, získali opäť nové skúsenosti a aj viac odvahy.

            V rámci kategórie II. stupňa, v ktorej bolo 12 družstiev zo základných škôl, naše dievčatá 1. družstvo (8. ročník) obsadilo 4. miesto a 2. družstvo (9. ročník) obsadilo 6. miesto. Všetkým dievčatám srdečne blahoželáme.

          • Škola v prírode Račkova dolina

          • Od 20.5.2024 do 24.5.2024 absolvovali naši štvrtáci školu v prírode v Račkovej doline. Bývali v uzavretom areáli horskej chaty Orešnica situovanej uprostred krásnej prírody na Liptove. Zažili pestrý týždeň plný zaujímavých aktivít a veríme, že si odniesli so sebou veľa pekných spomienok. Ďakujem všetkým pedagogickým pracovníkom, ktorí prispeli svojou profesionálnou prácou a dobrou náladou do výchovno-vzdelávacieho procesu v škole v prírode. Ich zásluhou bola škola v prírode úspešným a príjemným pobytom pre všetkých zúčastnených.

          • Vzdelávací zájazd do Veľkej Británie

          • V týždni 19.- 25. mája naša škola vyslala 2 autobusy na poznávaco - vzdelávací zájazd do Veľkej Británie. Každý zájazd navštívil inú časť krajiny. Žiaci počas celého týždňa boli ubytovaní v rodinách, kde mohli zažiť ich kultúru a zlepšiť sa v anglickom jazyku.

            Prvý zájazd navštívil prímorské mesto Hastings. Mali možnosť ochutnať tradičné anglické čaje v British Tea Museum. Taktiež navštívili Jaskyne pašerákov a Hastings Castle. Počas druhého dňa cestovali do mesta Portsmouth, ktoré je známe pre Národné múzeum kráľovského námorníctva. Absolvovali aj prehliadku najznámejšej lode HS Victory.

            Tretí deň navštívili prekrásnu katedrálu v Salisbury, kde sa nachádza aj Magna Charta Libertatum. Boli pozrieť ikonickú kamennú stavbu v Anglicku - Stonehenge. Predposledný deň strávili v nádhernom prímorskom meste Brighton, kde sa nachádza kráľovské sídlo Royal Pavilion. Žiakov nadchol podmorský svet a čas strávený na zábavnom móle.

            Druhý zájazd sa nachádzal v Oxforde, kde  absolvovali prehliadku Oxfordskej univerzity a Botanickej záhrady. Nasledujúci deň navštívili rodný dom Williama Shakespeara v meste Stratford-upon-Avon. Pozreli si kostol, v ktorom bol pokrstený a aj pochovaný. Následne sa presunuli do čokoládovne Cadbury, kde si žiaci mohli pozrieť proces výroby čokolády a ochutnať výrobky priamo z továrne. V strede týždňa žiaci navštívili zábavný park, kde strávili jeden celý deň. V nasledujúci deň pokračovali prehliadkou Oxford castle, ktorý slúžil aj ako väzenie do roku 1996. Následne vystúpili na najvyššiu vežu v Oxforde Carfax Tower.

            Záverečný program pobytu v Anglicku ukončili obidva školské zájazdy prehliadkou hlavného mesta Londýn. Videli najznámejšie pamiatky ako Buckingham Palace, The Houses of Parliament, Tharfargarské námestie, Piccadilly Circus a Natural History Museum. Taktiež žiaci navštívili aj najväčší hračkársky dom Hamleys.

          • PIATACI V GALÉRII UMELCOV SPIŠA

          • V dňoch 20. a 22. mája sa žiaci V.D a V.C zúčastnili tvorivej dielne v Galérii umelcov Spiša. Pod vedením miestnej lektorky vytvárali rôzne pestrofarebné vzory pomocou atramentových škvŕn na vodnej hladine. Žiaci si potom prezreli výstavu tvorby miestneho umelca Martina Kacvinského s názvom NeMiestne maľby. Tvorivá dielňa a prehliadka sa uskutočnili v rámci projektu UMENIE PRE ŠKOLY v roku 2024.

          • Žiačky ZŠ Nad Medzou na Botanikiáde

          • Projekt BOTANIKIÁDA vznikol pred pätnástimi rokmi pre piatakov a ich učiteľov biológie zo základných škôl Košického a Prešovského samosprávneho kraja.

            BOTANIKIÁDA prebiehala v dvoch kolách. Prvé kolo v online forme sa uskutočnilo v týždni od 15. – 19. apríla 2024 na samotných základných školách. Na regionálnom kole v Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach reprezentovali našu školu Simona Blašková a Viktória Jančárová, ktorá sa uskutočnila 22. mája 2024. Tento projekt priniesol žiakom prostredníctvom súťažných disciplín nielen nové vedomosti z rastlinnej ríše, ale aj zručnosti z presádzania rastlín  a pobytu v skleníkoch s exotickými druhmi rastlín. Sme veľmi radi, že sa takýmto hravým spôsobom môžeme zoznámiť s prírodou, ktorej sme súčasťou.

          • ZŠ Nad Medzou v parlamente

          • Po troch rokoch znova obnovila ZŠ Nad Medzou exkurzie spojené s prehliadkami zaujímavostí Slovenska. V druhý májový týždeň si žiaci tejto školy vyskúšali prácu baníkov v Prievidzi. Neoddeliteľnou súčasťou týchto akcií je návšteva Národnej rady Slovenskej republiky a po nej prehliadka výroby áut v fabrike VW Slovakia.
            „Pre žiakov sme sa snažili pripraviť čo najlepší a najpútavejší program. Je to také stretnutie nováčikov. Dávid Demečko je novým poslancom a pre našich žiakov to bola prvá skúsenosť, no hlavne veľký zážitok vidieť naživo prácu poslaneckého zboru. Nášmu zástupcovi primátora a poslancovi patrí veľké poďakovanie a už teraz prezradím, že máme dohodnuté ďalšie takéto zaujímavé exkurzie v Národnej radepovedal hlavný organizátor exkurzie učiteľ ZŠ Nad Medzou Peter Špirka.

          • Deň rodiny - zdroj TV Reduta (www.snv.sk)

          • Deň rodiny a 0. ročník majálesu máme úspešne za sebou a aj touto cestou sa chceme ešte raz poďakovať všetkým sponzorom, Rodičovskému združeniu, pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom školy, hasičom, policajtom a rodičom za pomoc pri príprave tejto akcie a tvorivých dielní. V neposlednom rade ďakujeme aj všetkým zúčastneným rodičom a žiakom za ich športové výkony vo volejbalovom turnaji, za vytvorenú príjemnú atmosféru pri kultúrnom programe našich žiakov a kapele SÁM SEBOU za skvelý koncert.

          • Korčuliarsky kurz

          • V týždni od 13. mája 2024 do 17. mája 2024 sa druhá C našej školy zúčastnila korčuliarskeho kurzu.

            Na ľade boli žiaci pod vedením skúsených výcvikových trénerov a učili sa rôzne korčuliarske kreácie – pohybovať sa po ľade kĺzavým spôsobom, korčuľovať okolo prekážok, jazdiť v predklone, zdvíhať za jazdy predmety z ľadu, naberať rýchlosť a brzdiť, prekonávať prekážky.

            Ak spadli, postavili sa a korčuľovali ďalej. Ani malé neúspechy ich neodradili a cviky opakovali znovu. Tí, ktorí už korčuľovať vedeli, sa zdokonaľovali a učili ťažšie kroky a správne brzdenie. Kurz sa žiakom páčil, mrzelo ich, že to tak rýchlo zbehlo.

          • 🏃🏼‍♂️ Okresné majstrovstvá v atletike 🏃🏽

          • Aj tento rok sme sa zúčastnili okresných majstrovstiev v atletike na novootvorenom atletickom štadióne. Vo všetkých disciplínach sa naši žiaci a žiačky snažili najviac ako vedeli. Avšak, podarilo sa nám získať dve umiestnenia.

            🥈Sofia Kočišová - 2. miesto - skok do výšky

            🥈Dorota Straková - 2. miesto - beh na 800m

            Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Víťazka výtvarnej súťaže

          • Naša žiačka, Michaela Michnová z triedy 8.D, sa zúčastnila výtvarnej súťaže s názvom Milan Rastislav Štefánik. Obsadila pekné druhé miesto vo svojej kategórii.

            K peknému umiestneniu jej blahoželáme.

          • 🏊🏼‍♀️ Plavecký výcvik 🏊🏼‍♂️

          • Každý rok sa naši šiestaci tešia na zdokonaľovací plavecký výcvik. Nebolo tomu inak ani tento rok.

            Žiaci všetkých troch šiestackych tried sa posledné dni presunuli zo školských lavíc do mestskej plavárne. Pod vedením pedagógov sa učili plávať, či zdokonaľovali sa v plaveckých spôsoboch. Okrem toho mali žiaci prednášku o záchrane topiaceho sa aj s názornými ukážkami, absolvovali rôzne hry a súťaže vo vode.

          • DOPRAVNÁ SÚŤAŽ

          • Dňa 10. mája 2024 sa dve družstvá z našej školy zúčastnili dopravnej súťaže ,,Na bicykli bezpečne“. V konkurencii ďalších 11 družstiev naši žiaci obsadili pekné 3. a 5. miesto.

            K úspechu gratulujeme.

          • Dejepisná exkurzia Kežmarok

          • Dňa 7. mája 2024 mali žiaci 7. ročníka možnosť navštíviť  viaceré pamiatky v našom regióne.

             Prvou z nich bol Kežmarský hrad. Jeho zvláštnosťou je umiestnenie. Rozprestiera sa priamo v meste, preto patrí medzi tzv. mestské hrady na Slovensku. Na jeho nádvorí si naši žiaci zahrali aj živú dámu.

            Azda najzaujímavejšou zastávkou bolo Evanjelické lýceum v Kežmarku. Pani lektorka nám veľmi pútavo predstavila túto kultúrnu pamiatku s bohatou históriou. Pôsobilo a študovalo tu vraj množstvo osobností slovenských i európskych dejín. Z pre nás najvýznamnejších možno spomenúť napríklad Pavla Jozefa Šafárika, Karola Kuzmányho, Sama Chalupku, Janka Kráľa, Pavla Országha Hviezdoslava, Martina Kukučína či Janka Jesenského. V budove lýcea je umiestnená najväčšia školská historická knižnica v strednej Európe, ktorá sa pýši 150 000 zväzkami všetkých možných odborov i svetových jazykov. Ale asi najviac zaujal našich žiakov miestny „karzer“, čiže väzenie pre neposlušných žiakov.

            V programe dňa nechýbala ani návšteva Dreveného artikulárneho kostola v Kežmarku z 18.storočia a Nového evanjelického kostola v Kežmarku postaveného miestnymi veriacimi v druhej polovici 19. storočia.

          • Spomienková slávnosť

          • Dňa 3. mája 2024 sa žiaci 3.B a 3.C  zúčastnili pietnej akcie pri príležitosti 105. výročia úmrtia  gen. PhDr. Milana Rastislava Štefánika.

            Spomienkovej akcie sa zúčastnili predstavitelia mesta, miestnej organizácie Matice slovenskej, pedagógovia a žiaci.

            „ Prešiel celý svet, no nikdy nezabudol na svoj rodný kraj i celý národ, ktorému vydobyl to

            najdôležitejšie v podobe vlastného štátu. Večná mu česť a sláva!“

          • Majster Zvonár

          • Pod týmto názvom pripravila GUS v Sp. Novej Vsi v rámci Župných dní Košického kraja tvorivé dielne 2. mája pre žiakov v meste. Keďže o bohatej histórii nášho mesta sa učia aj žiaci 1. stupňa, o zvonolejárskej dielni Konráda Gaala sa dozvedeli aj žiaci 4.B. Zaujímavou kašírovanou technikou, aj s patinou starých čias si vytvorili zvon, ktorý môžu návštevníci mesta obdivovať pred budovou radnice.

            Ďakujeme pracovníčkam GUS za možnosť vyskúšať si niečo nové v tvorivých dielňach.

          • MŠO

          • Dňa 30. apríla 2024 sa na atletickom štadióne TJ Tatran konala MŠO 1. stupňa základných škôl v atletike žiakov a žiačok. Žiaci súťažili v disciplínach: beh na 50 a 400 m, skok z miesta a hod wortexkou.

            Naši športovci získali spolu 5 ocenení:

            Max Parajňák - 1. miesto v skoku z miesta

            Krištof Bryndza - 1. miesto v behu na 400 m

                                     - 2. miesto za beh na 50 m

            Sabína Gavelová - 3. miesto v skoku z miesta

                                        - 3. miesto v behu na 50m.

            Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.     

          • Sokoliar

          • Ako každý rok aj tohto roku nás navštívil sokoliar, na ktorého sa deti z ŠKD veľmi tešili. Ich očakávania naplnili kondor Odin, výr Nyx, kuvík plačlivý Artuš, myšiak štvorfarebný Zuri, sokol pestrý Čip a sokol hybrid Džimi. Deti boli nadšené nielen  z ukážok lovu týchto dravcov, ale aj z ich poslušnosti. Mohli si osobne vyskúšať privolanie niektorého z týchto krásnych zvierat a podržať si ho na vlastných rukách. 

            Už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu.

          • 🏀 Basketbal žiačok 🏀

          • Dňa 2. mája 2024 naše žiačky úspešne reprezentovali našu školu, pretože v okresných majstrovstvách v 3x3 streetbasketbale ZŠ získali výborné 2. miesto.

            Gratulujeme k úspechu.

          • 🏀 Ďalšie úspechy 🏆

          • Dňa 29. apríla 2024 sa naši žiaci zúčastnili okresných majstrovstiev v 3x3 streetbasketbale ZŠ. Tu získali krásne 3. miesto zo všetkých zúčastnených.

            Gratulujeme.

          • Slávnostná vernisáž

          • Dňa 26. apríla 2024 sa uskutočnila slávnostná vernisáž v Nitre, kde bola ocenená aj naša žiačka Sabína Mlynarčíková. Získala pekné tretie miesto v celoslovenskej výtvarnej súťaži s názvom  Svätoplukove kráľovstvo.

            K úspechu blahoželáme.

    • Kontakty

      • Základná škola, Nad Medzou 1, Spišská Nová Ves
      • 053/ 44 13 990, 0948 934 866 - Riaditeľka školy
        053/ 44 13 992, 0904 575 900 - Zástupca riaditeľa školy 1.stupeň
        053/ 44 13 992, 0948 934 886 - Zástupca riaditeľa školy 2.stupeň
        053/ 44 23 754 - Tajomníčka školy
        053/ 42 99 754 - Ekonómka školy
        053/ 44 61 120 - Školská jedáleň
      • Nad Medzou 1
        05201 Spišská Nová Ves
        Slovakia
      • 35546042
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje