• Prechod na nový informačný systém EduPage

          • V školskom roku 2024/2025 škola prechádza na nový školský informačný systém.

            Staré prihlasovacie údaje do systému eŠkola/Škola na webe boli deaktivované.

            Nové prihlasovacie údaje boli vygenerované a zaslané pre všetkých rodičov, ktorí poskytli svoju emailovú adresu. V prípade, že má rodič záujem o EduPage konto - kontaktujte správcu informačného systému na adrese: roman.lunak@zsnadmedzou.sk

          • Informácie pre rodičov - angličtina a nemčina od TARGET

          • Vážení rodičia, aj v novom školskom roku otvárame v spolupráci s Jazykovou školou TARGET na našej škole overené a obľúbené kurzy angličtiny:

            Zážitková angličtina WoW!English (pre deti z 1.-5. ročníka)

            Moderná angličtina Direct Method (6.-9. ročník)

            Zážitková nemčina (pre deti z 1.-5. ročníka)

            Kurzy budú prebiehať priamo v priestoroch našej školy 1x týždenne v čase po vyučovaní podľa rozvrhu hodín v našej škole - s výraznou zľavou oproti kurzom v jazykovke. Dni a časy výučby prispôsobujeme rozvrhu školy a ostatným aktivitám. V prípade, že vám čas výučby nebude vyhovovať, môžete prihlášku do konca septembra bezplatne stornovať.

            Prečo sú kurzy angličtiny obľúbené rodičmi?

            • Uvidíte pokroky u vašich detí, najmä v rozprávaní a porozumení
            • Deti majú angličtinu radi a spoja si ju ako príjemnú a zábavnú
            • 1 x ročne slovné hodnotenie dieťaťa pošleme na email každému rodičovi
            • Dochádzku a obsah každej hodiny sledujete v reálnom čase na webe (používame Edupage pre jazykovky)
            • Benefit zadarmo: kompletný video online kurz pre dieťa na celý rok

            Prečo sú kurzy efektívne a obľúbené žiakmi?

            • Lebo sú plné pohybu, zábavy a prekvapujúco rýchlom napredovaní.
            • Deti vtiahneme do deja a spolu robíme aktivity v angličtine, kde deti reagujú na slová lektora a sami rozprávajú – nielen osamotené slovíčka, ale od začiatku ich spájajú do viet.
            • Hodiny na 2. stupni sú zamerané na rozprávanie. Trénujeme rozprávanie bez zdĺhavých a nudných hodín plných písania a gramatiky.

            Cena: 17,90 € mesačne (platí sa naraz na školský rok alebo v 3 splátkach)

            Detailné informácie a online prihlášky nájdete na webe jazykovej školy TARGET:

            http://www.target-skola.sk

            Prihlášky prosíme vyplniť do 16.9.

            V prípade otázok kontaktujte TARGET na 0948 47 46 01 alebo na info@target-skola.sk.

             

            Prihláška Zážitková angličtina v tvojej ZŠ

            Prihláška na krúžok Zážitková angličtina pre MŠ

            Prihláška na nemčinu na ZŠ Nad medzou

          • Deviataci v Poľsku

          • V dňoch 17.06.-18.06.2024 sme sa so žiakmi 9. ročníka zúčastnili dejepisnej exkurzie. Prvou zastávkou bolo smutne známe mestečko Osvienčim. Videli sme komplex koncentračných táborov, kde zahynuli približne 3 milióny ľudí z 28 štátov. Zoznámili sme sa s krutou históriou, ktorá je varovaním pre nás všetkých. Po prehliadke, ktorá trvala 3 hodiny, sme sa presunuli do Krakova. V utorok po raňajkách sme pokračovali v prehliadke Krakova na Wawelskom návrší, prešli sme sa po ul. Kanonicznej a Grotzkej. Po odbornom výklade sprievodkyne sme obdivovali významné budovy: Mariánsky kostol, historickú tržnicu Sukiennice, gotickú radničnú vežu, kostol sv. Vojtecha (jeden z najstarších v Poľsku) a pomník Adama Mickiewicza. Popoludní sme absolvovali prehliadku soľnej bane, ktorá sa  nachádza blízko mesta Wieliczka. Baňa, kde sa dobývala soľ už od 13. storočia. Toto múzeum nemá vo svete obdobu. Prehliadková trasa v hĺbke vyše 100 metrov je dlhá asi 3 km. Zaujali nás soľné štôlne, soľné jazerá, kaplnky so soľnými sochami. V múzeu sme sa zoznámili s históriou dobývania soli, s baníckymi odevmi a nástrojmi. Po prehliadke bane sme sa vydali na cestu domov plní zážitkov a dojmov z toho, čo sme videli.

          • 🏆Športové všeličo ⚽️🏀🏐🎾

          • Po roku sa opäť naša telocvičňa stala dejiskom športového zápolenia v netradičných súťažiach, ktoré sme pomenovali “športové všeličo”.

            Na svoje si prišli žiaci piateho ročníka, ktorí si medzi sebou zmerali sily. Víťaznou triedou sa stala 5. A, ktorá si vybojovala putovný pohár a môže sa ním hrdiť celý budúci školský rok.

          • VÝSLEDKY ŠACHOVÉHO TURNAJA

          • V dňoch 11. až 24. júna prebehol na našej škole šachový turnaj. V konkurencii chlapcov sa presadilo jediné dievča medzi účastníkmi turnaja – Violet Weagová.

            Výsledky:

            1. miesto – Weagová       VI. A

            2. miesto – Weag              IX. A                          

            3. miesto – Prachnár        IX. A                                                                         

            4. miesto – Vojtilla            IX. B                                                                                     

            5. – 8. miesto – Milke (II. A), Mních a Papcun (obaja IX. B), Širilla (V. D)

            9. – 11. miesto – Dulovič (II. B), Ferenčák (V. D), Látka (II. A)                                                    

            Víťazom blahoželáme.

          • Informácia pre rodičov o poskytovaní dotácie na stravu na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy, základnú školu alebo strednú školu

          • V zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dotáciách“), je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“), základnú školu (ďalej len „ZŠ“) a na deti, ktoré navštevujú prvý až štvrtý ročník osemročného vzdelávacieho programu v strednej škole alebo prvý ročník päťročného vzdelávacieho programu v strednej škole (ďalej len „SŠ“) po prijatí na vzdelávanie v SŠ z ôsmeho ročníka ZŠ, ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu (ďalej spolu len „rodič“) požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

            Dotácia na  stravu sa poskytuje v sume:

            • 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ odobralo obed,
            • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,
            • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a v SŠ a odobralo obed.

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

             

            • za vzdelávanie sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ a v poslednom ročníku MŠ, pričom dotáciu na stravu v prípade individuálneho vzdelávania je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
            • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára – špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) alebo lekára so špecializáciou v špecializačnom odbore pediatria, si vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto diétne jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu. Dotácia na stravu sa v takomto prípade vyplatí rodičovi a dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do školy.

            Ak Vaše dieťa navštevuje posledný ročník MŠ, zariadenie predprimárneho vzdelávania, ZŠ, prvý ročník až štvrtý ročník osemročného vzdelávacieho programu v SŠ alebo prvý ročník päťročného vzdelávacieho programu v SŠ po prijatí na vzdelávanie v SŠ z ôsmeho ročníka ZŠ a máte záujem o poskytovanie dotácie na stravu na dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na nižšie uvedenom tlačive – ZÁPISNÝ LÍSTOK/ŽIADOSŤ O POSKYTNUTIE DOTÁCIE, ktoré žiadame doručiť zariadeniu školského stravovania pri Základnej škole Nad Medzou 1, Spišská Nová Ves, a to najneskôr v termíne do 28. 6. 2024. V prípade, že dieťa sa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov.

            V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

            Zriaďovateľ školy musí mať jednoznačne preukázané, že rodič dieťaťa podľa § 4 ods. 3 písm. a) zákona o dotáciách požiadal o poskytnutie dotácie na stravu.

             

            Dokument MS Word - ZÁPISNÝ LÍSTOK/ŽIADOSŤ O POSKYTNUTIE DOTÁCIE

            Dokument MS Word - ZÁPISNÝ LÍSTOK/ŽIADOSŤ O POSKYTNUTIE DOTÁCIE

          • OZNAM pre stravníkov žiakov, učiteľov, zamestnancov

          • dňa  27. a  28. 6. 2024  sa  z  prevádzkových dôvodov (vyúčtovanie,  uchovávanie a skladovanie potravín,...) nebude možné prihlásiť ani vyhlásiť z obeda!

            Odhlášky   z   týchto   dní    budú   prijaté   do  25. 6. 2024 (utorok)  najneskôr  do  14,00  hod.

            V prípade, že nestihnete obed včas odhlásiť, je možnosť prísť odobrať obed do obedára ( iných vhodných nádob ).

            Za pochopenie ďakujem!

            V Spišskej Novej Vsi 19. 6. 2024, Helena Tkáčová, vedúca ŠJ                  

          • Spišské športové hry detí a mládeže ⚽️🏀🏐🏓

          • V piatok (14. júna 2024) mestské športoviská a školské telocvične praskali vo švíkoch. Konali sa totiž už 26. Spišské športové hry detí a mládeže, ktorých sa zúčastnili aj naši žiaci. Našu školu reprezentovali v malom futbale, minibasketbale, v stolnom tenise, vybíjanej, florbale, atletike, basketbale a volejbale. Naša škola si odniesla aj viacero ocenení.

             

            🥇1. miesto florbal žiakov 🏑

            🥈2. miesto volejbal starších žiačok 🏐

            🥈2. miesto basketbal - zmiešané družstvá 🏀

            🥈2. miesto atletika - Paulína Pencáková

             

            Ďakujeme zúčastneným za reprezentáciu školy.

          • MAJSTROVSTVÁ GOJU RYU KARATE A MAJSTROVSTVÁ SR V KOBUDO

          • Dňa 1. júna 2024 sa uskutočnili MAJSTROVSTVÁ GOJU RYU KARATE A MAJSTROVSTVÁ SR V KOBUDO v Košiciach na súťaži sa zúčastnilo 35 klubov a 312 súťažiacich. Na súťaži boli aj naši žiaci ZŠ nad Medzou a to: Dubravec Alexander z 3.A , ktorý získal 1.miesto Kategórii Kumite mladší žiaci 8-9 roční do 30kg a Dubravec Leonard z 5.A ktorý získal 1.miestov kategórii Kumite starší žiaci 10-11 roční do 30kg.

          • Školský výlet druhákov

          • Blížiaci sa koniec školského roka už tradične patrí školským výletom. Našim cieľom bolo spoznať kultúrne pamiatky Spiša. Navštívili sme kaštieľ, letohrádok Dardanely v Markušovciach. Obohatením prehliadky expozícií bolo interaktívne divadelné predstavenie s názvom Malá morská víla, v ktorej účinkovali naši výletníci – druháci.

            Nahliadnite s nami do rozprávky...

          • 🏃🏽Večerný beh mestom 🏃🏽‍♀️

          • Naši žiaci sa v piatok 31. mája 2024 zúčastnili večerného behu mestom. S výsledkami našich žiakov sme veľmi spokojní.

                     🥈 2. miesto: Damián Hojnoš (3. ročník)

                     🥉 3. miesto: Sabína Gavelová (3. ročník)

            Najmladší žiaci :

                    🥉 Leonard Dubravec V. A - 3. miesto Najmladšie žiačky :

                    🥉 Nina Marcinčáková V. B - 3. miesto

            Mladší žiaci :

                    🥉 Simon Tobiaš VII. B - 3. miesto

            Starší žiaci :

                    🥈 Florián Geletka IX. C - 2. miesto

             

            K úspešnej reprezentácii školy gratulujeme.

          • Hokejbal

          • Dňa 29. mája 2024 sa naši žiaci zúčastnili MŠO 1. stupňa základných škôl mesta v hokejbale, kde získali krásne 3. miesto.

             Predviedli skvelé športové výkony, kondíciu a tímovú hru.

             Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

          • Preberanie rozhodnutí o prijatí do 1. ročníka a 5. ročníka

          • Oznam - od 27. mája 2024 (pondelok), si môžu zákonní zástupcovia detí prísť prevziať rozhodnutia o prijatí do 1. ročníka ako aj rozhodnutia o prijatí  do 5. ročníka v čase od 08:00 hod. do 14:00 hod. denne v kancelárii tajomníčky školy - budova HP, 2. poschodie.

          • Slávnostná akadémia pri príležitosti vyhodnotenia okresných kôl predmetových olympiád a súťaží za školský rok 2023/2024

          • Dňa 28. mája 2024 sa v koncertnej sále Reduty uskutočnilo slávnostné oceňovanie žiakov, ktorí dosiahli významné úspechy v predmetových olympiádach a súťažiach v školskom roku 2023/2024. Z našej školy boli ocenení títo žiaci:

            Nina Papcunová IV.A - 3.miesto Pytagoriáda - P4

            Lukáš Katriňák V.B – 2.miesto Matematická olympiáda – Z5

            Sarah Lišková VII.C- 3.miesto Olympiáda v anglickom jazyku – 1A

            Sabina Mlynarčíková IX.A - 1.miesto Olympiáda v anglickom jazyku – 1B

            Všetkým žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy. Poďakovanie patrí aj vyučujúcim, ktorí pripravovali  žiakov na predmetové olympiády a súťaže.

          • Literárna exkurzia

          • Dňa 28. mája 2024 sa žiaci ôsmych ročníkov zúčastnili literárnej exkurzie do Martina. Navštívili historickú budovu Matice slovenskej a vypočuli si nielen o jej vzniku, ale aj o vývoji našej literatúry. Videli tiež Národný cintorín, kde prejavili úctu  našim literárnym osobnostiam. V Múzeu slovenskej dediny Jahodnícke háje sa oboznámili s tradíciami a životom nášho ľudu v minulosti.

    • Kontakty

      • Základná škola, Nad Medzou 1, Spišská Nová Ves
      • 053/ 44 13 990, 0948 934 866 - Riaditeľka školy
        053/ 44 13 992, 0904 575 900 - Zástupca riaditeľa školy 1.stupeň
        053/ 44 13 992, 0948 934 886 - Zástupca riaditeľa školy 2.stupeň
        053/ 44 23 754 - Tajomníčka školy
        053/ 42 99 754 - Ekonómka školy
        053/ 44 61 120 - Školská jedáleň
      • Nad Medzou 1
        05201 Spišská Nová Ves
        Slovakia
      • 35546042
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje